Odată cu sosirea iernii și scăderea temperaturilor, o băutură începe să invadeze din nou tarabele din piețe: vinul fiert. Pentru a face acest sezon și mai festiv, Mama îți propune (pe lângă cutii de Crăciun) să descoperi rețete de vin fiert cu CBD. Pentru versiuni și mai relaxante ale vinului fiert tradițional, continuă să citești.
Rețeta tradițională de vin fiert cu CBD
Pentru început, îți propun să descoperi o rețetă tradițională de vin fiert la care poți adăuga CBD pentru a combina efectul calmant și relaxant al acestor două ingrediente.
Ingrediente/materiale
Iată ce ai nevoie pentru a prepara această rețetă pentru 2 persoane:
● 1 sticlă de vin (roșu sau alb);
● 1 portocală de sezon (de preferință ecologică);
● 1 baton de scorțișoară;
● 3 linguri de zahăr brun;
● ½ păstaie de vanilie;
● între 2 și 3 grame de CBD;
● o placă de gătit și folie de aluminiu.
Pregătire
- încălzește cuptorul la 150°;
- toarnă vinul într-o cratiță;
- taie portocala în felii și pune-le în cratiță;
- taie batonul de scorțișoară în două (deasupra cratiței), apoi adaugă totul în amestec;
- taie păstaia de vanilie (pe verticală) și pune-o în cratiță;
- adaugă zahărul brun;
- lăsați să fiarbă timp de 15 minute;
- când cuptorul este încins, pune florile de CBD pe o bucată de folie de aluminiu și încălzește-le rapid (nu uita să îndoi marginile foliei de aluminiu);
- Odată ce ai terminat, adaugă florile de CBD în cratiță, acoper-o și las-o să fiarbă la foc mic încă 15 minute.
Nu mai rămâne decât să filtrezi amestecul și să-l servești în paharele preferate.
Un mic sfat : nu lăsați florile de CBD prea mult timp în cuptor, deoarece canabidiolul tinde să se evapore rapid.
Rețeta la modă de vin fiert cu CBD
Pentru un vin fiert la modă, îți propun să descoperi o rețetă de vin fiert aromatizat cu CBD.
Ingrediente/materiale (pentru 2-4 persoane)
● 1 sticlă de vin (roșu sau alb);
● între 20 g și 28 g din varietatea ta preferată de CBD;
● o sită (pentru infuzare);
● o sită și o bucată de pânză (colant sau altceva) pentru filtrare;
● o placă de gătit și folie de aluminiu.
Pregătire:
- CBD-ul trebuie decarboxilat. Pentru a face acest lucru, zdrobește CBD-ul în bucăți mici și pune-le în folia de aluminiu;
- Pune florile învelite în hârtie pe placa de copt. Încălzește la 110° timp de 40 de minute până la 1 oră (acesta este timpul necesar pentru decarboxilare);
- scoate-le din cuptor și aerisește conținutul pe folie de aluminiu (pentru a evita apariția mucegaiului). Măcină florile (dacă este posibil cu un grinder, cu cât sunt mai măcinate, cu atât mai bine);
- ia o bucată de tifon sau un ciorap și pune CBD-ul înăuntru, formând un buzunar. Condensează totul și leagă-l cu un nod;
- introduceți punga astfel creată în sticla de vin aleasă. Aceasta trebuie să intre complet în sticlă înainte de a pune dopul la loc;
- Lasă la infuzat toată ziua (pentru o extracție mai bună, agită din când în când sticla).
Înainte de degustare, scoate punga, stoarcând-o cât mai bine. Poți alege să încălzești vinul infuzat sau să-l bei rece (îl poți pune la rece timp de 4-7 ore).
Rețeta bonus de la Mama
Nu îți place vinul? Sau vrei să încerci altceva? Mama îți propune o rețetă de suc de mere cald cu CBD: rețeta perfectă pentru a te încălzi în această perioadă a anului.
Ingrediente/materiale (pentru 3-5 persoane)
● ½ litru de suc de mere;
● 100 g unt nesărat (poți alege ulei de cocos pentru o versiune vegană);
● 75 g zahăr din trestie;
● 1 linguriță și jumătate de scorțișoară măcinată;
● 1 linguriță de nucșoară măcinată;
● ¼ linguriță de cuișoare măcinate;
● ⅛ linguriță sare;
● băț de scorțișoară (opțional);
● 3-5 grame de flori de CBD;
● 1 litru de apă;
● rom (cât dorești, dar îți recomand 30 cl);
● 1 borcan;
● 1 tifon sau 1 cârpă moale;
● 1 strecurătoare;
● 1 lingură de lemn.
Pregătire
- pune iarba în cuptor timp de 20 de minute la 90°;
- Fierbeți 1 litru de apă într-o cratiță și adăugați untul proaspăt. Aduceți amestecul la fierbere;
- adaugă CBD-ul măcinat, apoi lasă la foc mic, amestecând regulat. Ai grijă să nu încălzești prea mult amestecul;
- după o jumătate de oră/45 de minute, scoate amestecul de pe foc și scurge-l într-un bol (dacă este posibil, cu ajutorul unui strecurător chinezesc);
- Pune bolul la frigider pentru a se răci până când untul plutește la suprafață. După 4-5 ore, scoate untul, pune-l în tifon pentru a absorbi apa rămasă;
- Fierbeți sucul de mere la foc mediu. Apoi reduceți focul și amestecați untul și toate celelalte ingrediente (cuișoare, nucșoară... cu excepția romului).
- Lasă să fiarbă la foc mic până când untul și restul ingredientelor se topesc bine.
Nu mai rămâne decât să scoți cratița de pe foc și să adaugi romul după gust. Poți servi în boluri sau căni. Desigur, poți varia cantitățile în funcție de preferințe. Dacă nu ești obișnuit să consumi CBD, optează pentru CBD cu concentrație redusă. Desigur, respectă întotdeauna dozele recomandate.
Poți vizita magazinul Mama pentru a alege aroma pe care dorești să o adaugi acestor rețete. Descoperă și rețeta surpriză de Crăciun de Crăciun a lui Mama pentru a prepara biscuiți delicioși.