Decarboxilarea rășinii CBD: cum funcționează?

Decarboxilarea rășinii CBD: cum funcționează?

Poate ați auzit de termenul decarboxilare? Sau cuvântul ți se pare barbar? Nu intrați în panică, vă voi explica de ce acest proces chimic este atât de important pentru a vă consuma rășină CBD rășină în cel mai bun mod posibil. Decarboxilarea a rășinii CBD nu va mai avea niciun secret pentru tine!

Să ne amintim

  • Decarboxilarea este fundamentală pentru transformarea CBDA inactiv în CBD activ.
  • Datorită acestui proces chimic puteți profita de efectele potențiale ale canabidiolului.
  • Pentru a decarboxila eficient rășina CBD, trebuie respectate temperatura și timpul ideale, în funcție de metoda aleasă (cuptor, microunde etc.).

Decarboxilarea: ce este?

Sunteți un consumator de CBD și nu ați auzit niciodată de acest cuvânt? Nu vă faceți griji, se întâmplă tot timpul. Mama este aici pentru a-ți explica totul.

Acesta este un proces chimic care activează canabinoizii din cânepă. Mai exact, canabinoizii prezenți în mod natural în plantă sunt de fapt sub formă acidă (deși acest lucru nu este de obicei specificat). Biologic, acestea sunt molecule inactive, care nu vor interacționa eficient cu sistemul nostru endocannabinoid.

Termenul CBDA (acid cannabidiolic) este utilizat în loc de CBD, deși, din motive de simplitate, spunem adesea CBD în loc de CBDA atunci când ne referim la cannabidiolul prezent în mod natural în planta de canabis. Dar, din punct de vedere tehnic, este vorba despre CBDA.

Decarboxilarea implică aplicarea de căldură moleculei și îndepărtarea unei grupări carboxil (COOH) din moleculele CBDA, care evoluează apoi în CBD activ. CBDA este încălzit la o anumită temperatură pentru o anumită perioadă de timp. Căldura eliberează grupa carboxil sub formă de dioxid de carbon.

Care sunt beneficiile decarboxilării rășinii CBD?

Care este scopul decarboxilării? De ce vă deranjați? Scopul acestui proces chimic este de a transforma CBDA în CBD, cu alte cuvinte, de a trece de la o moleculă inactivă la una activă.

Decarboxilarea este necesară dacă doriți să consumați CBD în alte moduri decât vaporizarea sau arderea (nerecomandate), dacă știți cum să faceți o infuzie de flori CBDflori, sau în gătit, sau să utilizați extracția CBD...

Decarboxilarea este importantă pentru efectele CBD. Datorită acestei etape, molecula de CBD poate interacționa mai eficient cu receptorii sistemului endocannabinoid, optimizând proprietățile CBD.

Altfel spus, veți simți mai mult efectele potențiale ale rășinii CBD dacă aceasta a fost decarboxilată. Potențialul antiinflamator, analgezic, calmant și anxiolitic al CBD este al tău!

Și anume, decarboxilarea crește biodisponibilitatea CBD. Astfel, aveți nevoie de mai puțin CBD pentru a obține același efect.

În plus, puteți utiliza rășina CBD care a fost decarboxilată în mai multe moduri de a consuma CBD: vaporizare, diverse preparate (uleiuri, balsamuri etc.).

Cum se decarboxilează rășina CBD?

Există mai multe modalități de a efectua decarboxilarea. Am să vă arăt pașii de urmat și veți vedea cât de simplu este.

Decarboxilare în cuptor

Aceasta este cea mai comună metodă, folosind un cuptor tradițional. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură cuprinsă între 110°C și 120°C. Aveți grijă, o temperatură prea ridicată ar putea degrada terpenii și canabinoizii.

Se așază cu grijă rășina pe o foaie de hârtie rezistentă la grăsimi sau într-un vas rezistent la cuptor. Când cuptorul a ajuns la temperatura potrivită, încălziți rășina timp deaproximativ 30-40 de minute. Supravegheați-o: culoarea ei se poate întuneca ușor, dar nu trebuie să ardă. Se lasă rășina să se răcească înainte de utilizare.

Decarboxilare cu microunde

Aceasta este o metodă rapidă și practică pentru cantități mici. Cu toate acestea, trebuie să se acorde atenție pentru a evita supraîncălzirea sau chiar arderea rășinii.

Puneți rășina într-un vas potrivit pentru microunde sau într-un borcan din sticlă sau ceramică. Cu un capac, dacă este posibil, pentru a păstra terpenii volatili. Încălziți cuptorul cu microunde la putere medie (aproximativ 500 de wați) pentru a încălzi treptat. 

Procedați pas cu pas: încălziți rășina în intervale de 10-15 secunde, amintindu-vă să amestecați între fiecare timp de încălzire. În total, decarboxilarea durează 1 până la 2 minute, în funcție de cantitatea și consistența produsului. Aceasta necesită mai multă atenție.

Acordați atenție texturii și aromei. Ca și în cazul cuptorului tradițional, rășina nu trebuie să ardă, ci să se întunece ușor. Lăsați-o să se răcească înainte de utilizare.

Decarboxilare în baie de apă

Există o altă alternativă: îmbăierea în apă, o metodă delicată, dar eficientă de activare a CBD, protejând în același timp terpenii și canabinoizii. 

Se umple o cratiță sau o caserolă cu apă și se aduce la fierbere (ușoară). Reduceți focul pentru a menține apa la temperatura de fierbere (90-100°C). Introduceți apoi un borcan de sticlă închis ermetic (care conține rășina CBD°) în apă. Acesta trebuie să fie pe jumătate scufundat. 

Borcanul trebuie să rămână în apa fierbinte timp de 1 până la 2 ore. Aceasta încălzește ușor rășina. Verificați dacă capacul borcanului este ușor desfăcut. Și nu uitați să amestecați la jumătatea timpului pentru a vă asigura că produsul este omogen.

Desigur, după decarboxilare, fiți atenți când scoateți borcanul din apă și lăsați-l să se răcească.

Înapoi la blog

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie să fie aprobate înainte de a fi publicate.